Saturday, March 16, 2013

Auto-update pentru aplicatia Facebook pe Android ?

Facebook doresc ca aplicatia lor pe Android sa-si realizeze singurafacebook1 update-uri de la o versiune la alta, fara a mai fi nevoie de interventia utilizatorului. Abordarea aleasa este de tip silent, adica nu esti deloc notificat de update-ul care va urma sa se downloadeze si apoi sa se instaleze.

La prima vedere, nu pare nimic iesit din comun, dar cand vorbesti de telefoane mobile atunci orice utilizator constincios indiferent de tara sau operator este destul de atent la consumul bateriei cand este conectat la internet cat si la traficul ramas. Metoda de update  silent ar putea creea disconfort multor utilizatori.





Ceea ce este surprinzator ar mai fi ca metoda trece peste sistemul de update impus de Google si cum nu exista o declaratie oficiala cu privire la acest aspect se speculeaza ca de fapt Facebook ar testa o metoda de a evita cu buna stiinta o solutie Google si de a intra pe aceasta tema in conflict cu acestia.

In acest moment, Facebook deja a invitat mai multi utilizatori in a testa aceasta solutie, dar ea este functionala doar pe dispozitivele unde s-a activat functia install from unknown sources.

Vom reveni asupra subiectului imediat ce vor apare mai mute detalii.

sursa https://www.facebook.com/help/122940794553357 si theverge

No comments:

Post a Comment