Sunday, April 7, 2013

Pagina falsa de la Facebook

facebook1Blogul companiei TrendMicro avertizeaza aparitia unui nou virus, tspy_minocd.a, care infecteaza calculatoarele cu Windows  - Windows 2000, Windows Server 2003, Windows XP (32-bit, 64-bit), Windows Vista (32-bit, 64-bit), Windows 7 (32-bit, 64-bit).

Odata ce a patruns in calculator, virusul va porni odata cu deschiderea Windows-ului si de fiecare data cand veti intra pe pagina Facebook va incerca sa redirecteze pagina dorita in mod automat catre o pagina falsa de la Facebook unde vi se cer detalii cum ar fi nume, telefon, adrese, informatii financiare cum ar fi contul bancar cu scopul de a va autentifica sau de a scapa de spam sau pentru a va asigura securitatea datelor personale.

Sistemul imaginat de hackeri care cuprinde virusul si paginiile false mai cuprinde si inregistrarea in DNS a altor pagini pagini false cu scopul de a se asigura ca daca una din pagini false va fi blocata, alta de la o alta adresa ii poate lua locul sau pentru a se asigura ca veti fi redirectat automat corect catre o alta pagina falsa.

Ce este de retinut este ca daca cumva ati completat o astfel de pagina cu datele contului bancar va trebui nu mai decat sa sunati la banca si sa blocati intr-un fel contul respectiv.

Un alt aspect foarte important este ca daca ati vazut o pagina falsa, ca cea de mai jos, este nevoie sa va dezinfectati cat mai repede calculatorul cu un antivirus.

virus 11

No comments:

Post a Comment